Blogsite over energie

« Terug Start

Zonnepanelen zakelijk

Gepost op

Iedereen is ervan overtuigd dat de energie steeds duurder zal worden. Dat is niet alleen voor de productie van het gas, maar ook voor de elektriciteit. Daarom wordt het steeds aantrekkelijker om zelf je eigen elektrische energie op te wekken. Dat is niet alleen van belang voor particulieren, maar zeker ook voor bedrijven. Zij gaan daarom dus ook steeds vaker over tot het opwekken van hun eigen elektrische energie. Dat wordt gedaan door het plaatsen van windmolens en zonnepanelen. Vooral zonnepanelen van De Solar Store worden veel toegepast.  Door het plaatsen van zonnepanelen kunnen bedrijven veel elektrische energie besparen. Omdat bedrijven vaak grote oppervlaktes hebben via de daken kunnen er veel zonnepanelen geplaatst worden. Ook boerenbedrijven plaatsen tegenwoordig vaak veel zonnepanelen. Wanneer ze er veel kunnen plaatsen is het mogelijk dat ze helemaal zelfvoorzienend zijn.  

Zonnepanelen zakelijk 

Tijdens zonnige dagen kunnen bedrijven meer elektrische energie opwekken dan ze verbruiken. Het overschot kan aan het elektriciteitsnet worden terug geleverd. Dat kun je controleren op de elektriciteitsmeter. Wanneer er nog een gewone elektriciteitsmeter wordt gebruikt, zal de meter bij een overschot achteruit draaien. Wanneer er een slimme meter wordt gebruikt, is deze voorzien van twee tellers. Een dient voor het aangeven van het overschot en een voor de verbruikte energie. Op de jaarafrekening kun je dan precies controleren of alles goed is weergegeven.   

Leasen

Er zijn ook bedrijven waarbij het mogelijk is om zonnepanelen te leasen. Je hebt dan geen investeringskosten en je kunt toch direct op je energierekening besparen. Je betaalt daarbij voor de huur aan de verhuurder en houdt er zelf een deel aan over. Het is een aantrekkelijke manier om op deze manier zonnepanelen te gebruiken. Ook de bedrijven die de zonnepanelen verhuren zorgen voor het onderhoud. Je bent als huurder verzekerd dat je op deze manier altijd goedwerkende zonnepanelen hebt. De verhuurder kan eerst een berekening maken om na te gaan hoeveel zonnepanelen je moet plaatsen om zelfvoorzienend te zijn. Daarom zijn zonnepanelen voor zakelijk gebruik erg aantrekkelijk.   

Groene energie

Het gebruik van groene energie zal in de toekomst alleen maar groter worden. Omdat de fossiele brandstoffen op raken en veel duurder worden, of de kraan wordt dichtgedraaid om het gas te leveren, zoals dat hier in Nederland spoedig zal gebeuren, moeten we van andere mogelijkheden gebruik maken. Zonne-energie is onuitputtelijk en zal daarom in de toekomst steeds meer worden toegepast. Er worden zonnepanelen parken aangelegd die zowel huishoudens als bedrijven kunnen voorzien van elektriciteit. Zonne-energie is een milieuvriendelijke manier voor het opwekken van de elektrische energie. Je ziet tegenwoordig op de daken van woonhuizen ook steeds meer zonnepanelen. Een belangrijke reden is dat de zonnepanelen steeds goedkoper worden en de elektrische energie, die door de energiemaatschappijen wordt geleverd, duurder.


Delen